uk uk uk

Utcai napelemes kandeláber

fenyeloszlasi gorbe napelemes kandelaberNapelemes kandeláber felépítése:

– napelem : a nap sugaraiból fotovoltaikus energia előállítására alkalmas berendezés, eszköz.Monokristályos napelem, melynek a hatásfoka a manapság elvárható legjobb.

– ledes lámpafej : a csúcstechnilógiát képviselő CREE ledek alkalmazásával készülnek folyamatosan fejlesztve, a tudomány legfrissebb vívmányait alkalmazva. UV kibocsátás és infrasugárzás kizárt (a szeme számára nem káros és  a rovarokat sem vonzza ), fényszennyezés minimális. Megjelenésében a legesztétikusabb és a legletisztultabb formavilágot képviselik termékeink.

-lámpaoszlop : kovácsoltvas jellegű finom, mélyhúzott átmenetekkel felépített lakatos szerkezet, melynek felületkezelését horganyzott technológiával és szinterezéssel( porszórással ) oldjuk meg. Az ívek hajlítását precíziós gépek segítségével végezzük. Rögzítése előre lebetonozott acél alaptesthez történik, zárt anyákkal, precíziós szintezéssel.

– töltésvezérlő : magyar fejlesztésű, világviszonylatban is a legjobbak között jegyzett hatásfokkal rendelkezik. Vezérli, optimalizálja az akkumulátor töltését, ezzel is meghosszabbítjuk az akkumulátor élettartamát.

– a világítás automatikusan működésbe lép sötétedéskor.

– akkumulátor: speciális solár akkumulátor, mely gondozásmentes zselés technológiával gyártott. Elhelyezése a beton alaptest melletti ásott földárokban történik robbanás- és vízzáró dobozban. Nem okoz problémát a belvíz és az árvíz sem!

– egyszerű és könnyű kiépítése biztosítja, hogy bárhol felállítható és költséghatékony. Mivel nem kell infrastruktúrát kiépíteni a félreeső helyeken, ezért az alkalmazása különösen indokolt.

– nem igényel hálózati elektromos energiát, ezért működtetése nem jár költséggel és ezzel is védjük a természetet.

 

Napelemes kandeláber tipusaink:

– AMT-MONO-8W(KV)

– AMT-MONO-16W(KV)

– AMT-MONO-16W-2F

– STB….

Napelemes kandelábereink egymás után nyerik a vonatkozó pályázatokat!

Műszaki leírásért kérem keressen bennünket.

 

 

napelemes kandelaber esztergalt atmenettelnapelemes kandelaber Budapest

Szükséges hatósági és egyéb engedélyek:

A kandeláber elhelyezése nem igényel építési hatósági engedélyt!

Közterületen történő elhelyezés esetén: a helyben szokásos közterület foglalási engedély beszerzése szükséges a területileg illetékes Jegyzőtől, amennyiben a magyar állam tulajdonában lévő közút területén történik az elhelyezés a Magyar Közút Kht. vagyonkezelői és útkezelői hozzájárulása szükséges.

Saját tulajdonú, nem közterületi funkciójú ingatlanon történő elhelyezés esetén: semminemű hatósági engedély illetve hozzájárulás nem szükséges.

Bérelt ingatlanon történő elhelyezés esetén: a tulajdonos hozzájárulása szükséges amennyiben a bérleti szerződés másképp nem rendelkezik.

Előnyei:

 

·   a kandeláber elhelyezése nem igényel építési hatósági engedélyt!

·   működtetése nem igényel hálózati tápellátást, energiáját a napsugárzásból nyeri

·   az 2 db KS- 95W típusú monokristályos napelem töltéséhez nincs szükség intenzív napsütésre, elegendő a szórt fény, speciális AMT-MPPT töltésvezérlő

·   utcai világítási optikával szerelve KV típusok esetén, az MSZ 20194 ill. MSZ 13201 szabványi előírásoknak megfelelő közvilágítási lámpatest fényeloszlása úgy lett tervezve, hogy a nagyobb oszloptávolságok elérésének érdekében a legnagyobb fényerősség iránya 60° körül legyen. Így az oszlopokat egymástól elegendő 25 m távolságra elhelyezni ahhoz, hogy fényátfedés legyen és megfeleljen a kért világítástechnikai besorolásnak.

·   egyszeri feltöltéssel, 165 óra napfénymentes garantált üzemidő, kb. 10 nap téli éjszakai működésre szétbontva

·     élettartama min. 50 000 üzemóra, ami legalább 15 év folyamatos működést biztosít

·     könnyű szerkezeti felépítéséből adódóan bárhol felállítható, különös tekintettel a város folyamatosan fejlődő külterületi részein, ahol az infrastruktúra fejlesztése jóval több költséget vehet igénybe, mint a termék maga

·     teljesen függetlenek a villamos energia hálózattól, így a közvilágítás kiépítését nem kell kábelfektetésnek megelőznie

·     egyedi igényeknek, épületadottságoknak megfelelően tetőre is szerelhető

·     a világítás sötétedéskor automatikusan működésbe lép

·     mozgásérzékelővel bővítve biztonsági funkciókat is elláthat

·     kapcsolóval felszerelve, beltéri világítóeszközként állattartásban is használható

·     UV – és infra sugárzást nem bocsájt ki (kíméli a szemet és nem vonzza a rovarokat, fényszennyezés minimális, ökológiai lábnyom minimális)

·     azonnali maximális fényerő, nincs vibrálás, villódzás

·     alkalmazásukkal 10 év alatt, kb.23 tonnányival csökkenthető a széndioxid-kibocsátás darabonként!

·     AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGI KÖZLEMÉNYE a 2008-ban előterjesztett éghajlat változási és energiaügyi csomag főbb pontjainak megfelelnek a termékeink: (1), (7), (8)! lásd. melléklet

 


AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA

Brüsszel, 16.10.2008

COM(2008) 651 végleges

 

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE

A KIOTÓI CÉLKITŰZÉSEK ELÉRÉSE IRÁNYÁBAN TETT ELŐRELÉPÉS

(az üvegházhatást okozó gázok Közösségen belüli kibocsátásának nyomon követését szolgáló rendszerről és a Kiotói Jegyzőkönyv végrehajtásáról szóló, 280/2004/EK európai parlamenti és tanácsi határozat 5. cikkének megfelelően)

                                                             {SEC(2008) 2636}

 

A 2008 januárjában előterjesztett éghajlat változási és energiaügyi csomag a következőket tartalmazta:

1.      Megújuló energiaforrások: jogalkotási javaslat8 az EU végső energiafogyasztásában a megújuló forrásokból előállított energia részarányának 20%-ra, illetve a közlekedésben a bio-üzemanyagok részarányának 10%-ra való növeléséről 2020-ig.

7.      Energiahatékonyság: Energiahatékonysági cselekvési terv (2006. október), amely 10 elsőbbséget élvező intézkedést határoz meg annak érdekében, hogy 2020-ig 20%-os energia megtakarítás valósuljon meg.

8.      Kutatás: Az európai stratégiai energiatechnológiai terv11 (2007. november), amelynek fő célja, hogy a kis szén-dioxid-kibocsátású technológiák fejlesztését és alkalmazását felgyorsítsa, hiszen ezeknek kulcsfontosságú szerepe lesz abban, hogy az energiaügyi és éghajlatváltozás elleni küzdelem terén elérjük céljainkat.

AM TECHNIC Kft.
Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

1035 Budapest
Raktár utca 6.

tel: .+36-70-395-7252
fax: +36-1-368-3878

e-mail: amtechnic@gmail.com